Jdi na obsah Jdi na menu

Rodinná psychoterapie-aktuálně nejsou přijímáni klienti do rodinné terapie

23. 3. 2020

 

Rodinná terapie je metodou psychoterapie, která sefamily-1237701_640.jpg

  • Zabývá rodinnými problémy a snaží se pomoci je překonat a dosáhnout harmonického neporuchového fungování celé rodiny
  • Pracuje v terapeutických sezeních s celou rodinou
  • Přistupuje ke každému pacientovi tak, že na něj pohlíží jako na dílčí součást rodinného systému a v jeho problémech a poruchách hledá souvislosti se současným fungováním jeho rodiny.

Rodinná terapie je způsob řešení problémů ve spolupráci terapeuta a více členů rodiny. Terapeut se obvykle setkává se všemi členy rodiny současně, nikoli s každým z nich individuálně.

V rodinné terapii je ústřední pojem rodinný systém. Systém který je vyšší než jedinec. Psychopatologické symptomy, rodinné problémy i individuální chování jsou vysvětlovány jako důsledek mezilidských vztahů v rámci tohoto systému. Chování každého jednotlivce je posuzováno z hlediska své funkce v rodinném systému.

 

Jak se k nám objednat?

Pošlete nejlépe sms na číslo : 605 545 470 (asistentka Pavla Hlaváčková )

V našem týmu se rodinnou terapií zabývá kolegyně Mgr. Jaroslava Trochtová Budete požádáni o specifikaci svého požadavku do SMS. Poté budete zařazeni do pořadníku. Jakmile se uvolní  kapacita, ozveme se Vám s nabídkou termínu prvního setkání. V současnosti je čekací doba na přijetí do terapie minimálně 3 měsíce.

Kde rodinná terapie probíhá?

Adresa ordinace určené pro rodinnou terapii je: Lidická 1715, Vlašim. Je to kousek od vlakového i autobusového nádraží. V budově polikliniky, vchod je od parkoviště. Naše ordinace je ve 4. patře. Za prosklenými dveřmi to jsou první dveře vpravo.

Musím mít doporučení od lékaře?

Na psychoterapii není potřeba mít doporučení.

Kolik to bude stát?

Psychologické vyšetření i individuální terapie je plně hrazena ze zdravotního pojištění. Naše zařízení má smlouvu se všemi  pojišťovnami VZP, ZP MVČR, OZP, ČP ZP, VoZP, ZPŠ.

 

Ke komu půjdu do terapie?